Talentenloods

Angelique Schipper is coördinator en presentator van  Stichting Talentenloods.

Talentenloods organiseert het Podium Talentenloods voor VO-leerlingen uit Leidschendam-Voorburg e.o. in Theater Ludens. Alle talenten zijn hierbij welkom: van muziek tot techniek. De jury kiest Two Talents die nogmaals mogen optreden op het Slotpodium. Podium Talentenloods is geen talentenjacht, maar stimuleert talentontwikkeling en wordt hoog gewaardeerd door de deelnemende jeugd en bezoekers! Van ieder Podium wordt een televisie-uitzending gemaakt voor de lokale omroep Midvliet.

Podium Talentenloods 30 oktober 2022, foto Willemien Rotteveel

Voor de bovenbouw van basisscholen in Leidschendam-Voorburg organiseert Talentenloods de jaarlijkse Schrijfwedstrijd. Angelique Schipper komt als schrijfster in de klas en stimuleert de kinderen niet alleen tot schrijven, maar ook om hun talent een rol te laten spelen in het verhaal. Per deelnemende klas worden Two Talents uitgenodigd voor de Feestelijke Finale in Theater Ludens, waar de jury de Top 3 bekend maakt. Voorafgaand krijgen de kinderen een leuke rondleiding door het theater.

Dankzij de gemeente Leidschendam-Voorburg is het project POP-up-Schrijfbureau mogelijk geworden waardoor Angelique Schipper gedurende zes maanden in Leidschendam-Voorburg op diverse locaties het schrijfproces van haar nieuwe boek, een Sprookjesboek, kan delen. De sprookjes gaan over de industrie en duurzaamheid, omdat in sprookjes alles kan! Kijk bij het POP-up-Schrijfbureau voor data en locaties waar je Angelique kunt ontmoeten. Vanaf het nieuwe schooljaar 2023/2024 is het mogelijk om workshops/gastlessen te boeken.

In 2008 heeft Angelique Schipper het initiatief genomen Stichting Talentenloods op te richten met als doel dat kinderen eerder hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. In 2006 werd zij in de gemeente Leidschendam-Voorburg winnaar met het eerste burgerinitiatief ‘Sportintroductie’ en het jaar erop met ‘Muziekintroductie’. Vervolgens ging zij met Talentenloods aan de slag met het organiseren van het Naschoolse Activiteitenaanbod voor basisscholen. Nadat de subsidie hiervoor stopte is Talentenloods het Podium Talentenloods gaan organiseren en de Schrijfwedstrijd.   

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0