Naast schrijven organiseer ik projecten: om dromen werkelijkheid te laten worden.
* Vereniging Verkeersslachtoffers
Mijn eerste grote droom realiseerde ik in 1995: het oprichten van de Vereniging Verkeersslachtoffers. Ik wilde als projectleider Verkeersslachtoffers bij Bureau Slachtofferhulp de krachten van verkeersslachtoffers bundelen om slachtoffers te voorkomen door de gevolgen zichtbaar te maken. Met professor ir. Jan L. de Kroes (overleden op 31 maart 2020) en zijn vrouw Suzanna Suverein wisten wij met vereende krachten de Vereniging Verkeersslachtoffers tot leven te brengen. Van deze vereniging kan iedereen lid worden die de vereniging wil ondersteunen.
* Stichting Talentenloods
In 2006 werd ik winnaar met het idee Sportintroductie voor kinderen van de basisschool. Het was het eerste burgerinitiatief in de gemeente Leidschendam-Voorburg. In 2008 won ik met het tweede project Muziekintroductie. Vervolgens heb ik eind 2008 het initiatief genomen om Stichting Talentenloods op te richten met als doel dat kinderen eerder hun talent kunnen ontdekken en ontwikkelen. Met behulp van subsidie kon een samenhangend pakket van naschoolse activiteiten ontwikkeld worden voor de basisscholen Essesteijn en Dijsselbloem (nu Cascade). Nadat de subsidie na drie jaar stopte heb ik mijn onderwijsvisie in 2016 verzilverd in mijn eerste kinderboek ‘Juffrouw HEndriKS, De beuk erin!’. In 2014 ben ik voor Stichting Talentenloods gestart met het Open Podium voor de jeugd, waarmee het talent van de jeugd voor het voetlicht gebracht kon worden. Het gaat hierbij ook om het verhaal achter het talent: wat de jongeren beweegt. Door samenwerking met de lokale omroep Midvliet wordt het mogelijk via televisieuitzendingen het talent van de jeugd met een breed publiek te delen en daarmee te inspireren.
In 2009 heb ik de Schrijfwedstrijd ontwikkeld voor het Huygensfestival voor groep 7 van de basisscholen in Leidschendam-Voorburg. In 2017 is de Schrijfwedstrijd overgeheveld naar Talentenloods en kwam het schrijven in het teken te staan van het talent van de kinderen. In 2023 gaat de Schrijfwedstrijd weer van start. Zie website Talentenloods
* Stichting Hollands Boegbeeld
In 2010 heb ik het initiatief genomen Stichting Hollands Boegbeeld op te richten in verband met het project ‘Den Haag kust Scheveningen’, waarbij wij negen organisaties verbonden hadden om de route en het geschiedenisverhaal van het Huygensmuseum Hofwijck in Voorburg naar de kust in Scheveningen letterlijk in kaart te brengen. Uit dit project vloeide mijn eerste voorstelling ‘Kustverhalen’ voort (50 voorstellingen) en de daarop volgende voorstellingen ‘200 jaar koninkrijk (100 voorstellingen), ‘750 jaar Oudewater’ over heksenvervolging in de Heksenwaag (100 voorstellingen) en in samenwerking met ProDemos, Huis voor de Democratie ‘Aletta Jacobs in de klas, 100 jaar Kiesrecht’ (75 voorstellingen). Na tien succesvolle jaren is in 2020 de Stichting opgeheven, omdat er – mede door Corona – geen nieuwe voorstellingen meer op het programma staan.
* Stichting HISTORIE-KS
In 2016 was mijn droom – na honderd voorstellingen ‘Viering 200 jaar koninkrijk’ – het kasteel op het Binnenhof in Den Haag tot leven te brengen met Ridders en Paarden. Dit bracht een praktische organisatiekant met zich mee. Voor een geschiedenisevenement op het Binnenhof in Den Haag was een stichting nodig met ervaren mensen op het gebied van organiseren van evenementen. Daarom hebben Rob Kortekaas en ik het initiatief toe genomen om Stichting HISTORIE-KS op te richten. Door de ervaring van bestuursleden met middeleeuwse kampementen kregen we het voor elkaar om 800 jaar geschiedenis op en rond het Binnenhof tot leven te brengen. In 2019 zelfs op het Lange Voorhout met de tribunes voor Prinsjesdag: met ridders en paarden, een Historisch Kampement langs de Hofvijver en de ‘8 Koninginnen uit 200 jaar Koninkrijk’ in de Paleistuin. In 2020 is in samenwerking met de ondernemers van het Hofkwartier ondanks Corona met de acht koninginnen de heringerichte Molenstraat veilig feestelijk geopend. De Molenstraat verbindt Paleis Noordeinde met de Paleistuin, waar iedereen welkom is voor een picknick.

* Ruïne van Brederode
In 2016 was het Jaar van Brederode. Rob Kortekaas was met de Compagnie van Brederode aan de Ruïne van Brederode verbonden en vroeg mij of ik ook een verhaal over Brederode zou kunnen maken. Zo kwam ik erachter dat de geschiedenis van het Binnenhof en Brederode zeer nauw met elkaar verbonden zijn. Omdat de Stichting van de Ruïne op zoek was naar beheerders had ik een nieuwe droom: dat wij de beheerders zouden worden om de geschiedenis van Brederode tot leven te brengen. Hoe klein onze kans ook leek: in 2017 werden wij de beheerders en hebben wij van 2017-2022 de geschiedenis tot leven gebracht met verhalen, tentoonstellingen en evenementen. Zomer 2021 was mijn tweede kinderboek ‘Juffrouw Hendriks, De vloek van de Ruïne van Brederode’ een feit. Voor het eerst is de geschiedenis van het Kasteel en de 18 Heren van Brederode in een leesbaar boek samengebracht voor de jeugd en overige geïnteresseerden. Hiermee hoop ik bij te dragen aan interesse voor ons culturele erfgoed in de toekomst. Zie website Ruïne van Brederode